България гостува на Черна гора в сряда вечер в европейските квалификации по баскетбол при мъжете, а в неделя очаква следващия си съперник – състава на Израел. Интересното е, че израелците ще пристигнат в София още в четвъртък, веднага след като изиграят гостуването си в Холандия от втория кръг на квалификациите.

Заради политическата обстановка в Израел, националният тим изигра домакинството си на Черна гора в Кипър и загуби след продължение. Веднага след мача израелците заминаха за родината си, където обаче останаха само 15 часа и потеглиха за Холандия.

„Двубоят с Холандия беше като мач номер 7 в плейофна серия“, заяви старши треньорът на Израел Ерез Еделщайн. „Факт е, че пътуваме много, а това никак не е лесно. Сега ще сме извън страната 10 дни, но все пак това ни е работата“, добави Еделщайн.

След пристигането с в България израелският национален тим ще направи няколко тренировки в зала „Румен Пейчев“, а в събота вече ще тренира и в „Универсиада“, където ще се играе срещата от европейските квалификации в неделя от 20.30 часа.