„Много сме щастливи. Казах на момчетата, че в спорта има нещастие, но има и триумф. Много сме горди от победата”, коментира след успеха на Грузия над България в евроквалификациите сръбският треньор на гостите Игор Кокошков.

„Това е резултат от истинско отборно усилие. Играчите ми бяха истински отбор. Много далеч бяхме от перфектния мач, но нещата зависеха от нас. Можем да ставаме все по-добре. Трябва да се учим от грешките си. Играхме срещу добър отбор с отличен треньорски екип, затова поздравления за тях и за треньора Пешич, защото очевидно тези момчета са работили много през лятото. Все някой трябваше да бие и другият да загуби. Щастлив съм, че Грузия победи. Ние винаги говорим за глобалното и конкретното. Мисля, че познавайки моите момчета, трябва да вървим мач след мач. Затова мислим само за следващия ни мач в Полша. Играхме добре в първата ни среща, но това няма значение. Един мач може да промени много неща. Опитваме се останем здрави, защото както видяхте Заза едва ходеше в последните 10 минути. Това е най-важното. Нещата зависят от нас. Да сме добре подготвени психически и физически. Да съм честен, концентрирам се върху следващия мач, но знам, че ако печелим, ще сме добре”, заяви още Кокошков, който работи като помощник-треньор във Финикс Сънс.

„Фокусираме се върху себе си. Знаем, че трябва да играем умно, а и имахме и късмет. Трябваше да дойдем с нагласата, че можем да спечелим и последвахме това. Щастлив съм, че намерихме пътя към победата, а добрите отборите винаги го правят, така че се радвам, че вървим в тази посока”, завърши Игор Кокошков след третия успех на Грузия в евроквалификациите.