„Тежко е да се говори след такъв мач. Имаше и хубави неща, които направихме, и лоши неща – най-вече, че загубихме”, заяви старши треньорът на националния ни тим по баскетбол Росен Барчовски след първото поражение като домакин в евроквалификациите от Грузия.

„Става много тежко в момента, но въпреки това останат четири мача. Сега отборът трябва да се възстанови, да си почине. Трябва да победим Португалия и след това има 6 дни до Полша. Имаше удобни моменти. Грузия имаше отличен процент при стрелба от 3 точки. Справихме се с играта в подкошието, но допуснахме много тройки. Като получим толкова точки, трудно бием. Съдиите свириха супер прецизно, можеха и да не свирят някои фаулове и развоят да бъде друг. Отразиха ни се постоянните контузии и пропускането на тренировки- Деян, Калоян, Филип и излязоха от ритъм. Казах, че с 5 победи има шанс да си втори, а със 6 със сигурност, но за да правим сметки, трябва да побеждаваме. Грузия се оказа по-силен тим, отколкото очаквахме. Сега ще се хвърляме до края за победи”, коментира още Барчовски.

По повод поредния силен мач на Филип Виденов и неубедителното представяне на Ърл Калоуей Барчовски каза: „Филип Виденов играе като собствена изява отлично, но приносът в точките трябва да дойде от повече хора. Един отбор е такъв, когато точките се носят от повече хора. От Калоуей разбира се очаквахме повече, особено в бързата атака и като асистенции. За да дойдат точките, трябва гардът да е активен. Това е положението. Сега има спад. Никой не е застрахован. Искаше ни се да играе много по-силно.”

„Днес Пачулия ни вкара 12 точки, а досега имаше средно по 21 точки на мач. Другите им високи играчи са с минимален брой точки. В нападение ни е трудно в подкошието. Ние сме силни, когато играем на контраатака и вкарваме много”, завърши Росен Барчовски.