Доволен, но и реалист остана селекционерът на националния ни тим по баскетбол Тити Папазов след победата в първия мач срещу Швейцария в полуфиналния сблъсък от евроквалификациите. „Да ви кажа откровено, победата не дойде толкова лесно. Трябва да бъдем доволни. Проявихме характер, което е нещо хубаво. Трябва да лимитираме тези амплитуди и да отидем за победа в Швейцария, защото баскетболът е игра, в която само за 1 минути може да стане разлика от 10 точки и да попаднеш в лоша психологическа ситуация. Доволен съм от всички. Видяхте, че те имат извънреден стрелец, за който хвърлихме страшно много усилия от страна на всички. Безспорно големият жокер днес беше Сашо Янев. За наше щастие, когато му дадохме шанс, той се реазилиза”, каза Тити и продължи:

„При всички случай контузиите са част от всеки спорт. Беше нарушен ритъма на тренировки на Чавдар, но типично българската амбиции помага. Българинът непрестанно е готов за битка и борба. Благодаря на целия отбор за старанието. На Асен Великов, който във важни моменти дажи свежест на Бранко. Най-нормално е да сме доволни, но ми се иска и с ваша помощ да остане здраво стъпили на земята. Няма нищо по-хубаво от това, като си свършим работата да се радваме. Смятам, че една от големите грешки миналата година бе, че тръгнахме с голямата кошница. По-добре да бъдем в тази роля и да побеждаваме, отколкото да се правим на звезди и да не можем да го доказваме.”

„Знаете, че имаме доста слабости, които трябва да отстраняваме. Не можем да кажем, че 20 точки са малко. Но нека да свърши второто полувреме реално. Следващият съперник ще бъде при всички случай по-тежък. Имаше амплитуди, но имаше и много добри включвания. Благодарим и на публиката. Аз лично съм доволен и смятам, че преднината е добра, но трябва да отидем с ясното съзнание, че ни предстои тежка битка”, завърши Тити Папазов.