Спортният министър Свилен Нейков изпрати националния ни отбор по баскетбол за Евробаскет 2009 и пожела успех на състава, воден от селекционера Пини Гершон.

„Имаме потенциал. Показахме го на мача с Русия. Мисля, че имаме шансове в групата. Ако сравняваме например финансовото състояние на България и Турция, ясно за кой е приоритетът. Да не говорим за национални състезатели в НБА и т.н. Надявам се нашите момчета да покажат добър спортен дух още в първия мач, пък не се знае. Не бих казал, че сме аутсайдери. Трябва да сме оптимисти и да покажем реалните си възможности. Баскетболът е социален спорт и трябва да залегне още в детска възраст в обучението. Колкото повече деца тренират, толкова по-добре. Имаме много интересни проекти. Ще се опитаме част от базите да бъдат оборудвани и да бъдат предоставени на федерацията, за да се използват по предназначение. Очакваме и от финансова нещата да се подобрят”, каза Нейков на аерогарата и отбеляза:

„Не съм се отказал още от присъствие на Европейско в Полша. Има и други събития, на които трябва да присъстваме. Покана от полска страна е факт. Ще вземе много положителни неща от тях.”

Свилен Нейков поздрави и волейболните ни национали за отличното им представяне до момента на Европейското в Турция.

„Мога да използвам случая да поздравя момчетата и стискам палци. Радвам се, че отново се чува за България”, каза Нейков.