Българският национален отбор по баскетбол бе изпратен от Министър на спорта Свилен Нейков за Европейското първенство в Полша. Родните национали придружени от семейство, приятели и журналисти, се отправиха днес към Вроцлав, където на 7-ми стартира участието им в шампионата на Стария континент.

Президентът на БФБаскет Михаил Михов също бе на правителствения ВИП заедно с баскетболистите и им направи специална изненада. Михов подари на всеки един от състезателите значка – малко златно – лъвче за късмет. Националите веднага побързаха да закичат талисманите на яките на новите си официални фланелки.

Министър Свилен Нейков отправи кратко послание към баскетболния тим като зави, че от негово име пожелава късмет на играчите. „Цяла България ще ви стиска палци оттук, всички се надяваме да видим вашите успехи”, заяви Нейков.

Шефът на родния спорт показа завидни познания около съперниците на България като отбеляза, че нашият тим има сериозни шансове за успех още в първия си мач, ако разчита на изненадата срещу домакина Полша.

Другите съперници на България са Турция и Литва, а мачовете са на 7, 8 и 9.

БФБаксет бе приготвила специални изненади за всички пътуващи с чартърния полет за Полша. Специални торбички с българското знаме и шалче и суитчър на България очакваха всички гости.