Трудно ще бъде, но ще ви помоля за 3 минути да отклоните вниманието си от голямата тема. Тази, която може би ще се окаже не само темата на сезона, но и на последните и бъдещите доста сезони.

Лукойл вече е спонсор на Левски, а в Правец остава Академик.

Именно за Академик са следващите не много думи. Защото там ще се изкове бъдещето на нашия баскетбол, и ако не го подкрепите сега, няма да имате право след пет години да посочите с пръст и да попитате "ама защо няма играчи".

Никой не е длъжен да харесва или подкрепя новия проект в Левски,разбира се, всеки има своите пристрастия. Но ако не се опитате да погледнете с оптимизъм към момчетата, които вече се трудят в Правец под името Академик, а през лятото ще представляват България, значи просто си мразите (защото думата хейтър е толкова противна...).

В Правец вече тренират поне половината от момчетата, на които през лятото ще се надяваме да се радваме, когато върнат националния отбор за младежи в Дивизия А.

Помните Теси България (20) нали?! И досега един от най-позитивните и хубави проекти на БФБ.

Дали по ирония на съдбата или по чиста случайност, в София в Левски се събира част от последния толкова силен набор - 93-94 - Павлин Иванов, Деян Карамфилов, Алекс Симеонов, Крис Минков, Ники Стоянов.

А в Правец се събират някои от играчите на прага на големия баскетбол, които ако им се даде шанс, няма начин да не са сред основните състезатели след няколко години, не само на родните тимове, но и по-надалеч.

Затова и вие погледнете по-надалеч, отвъд клубните пристрастия, и им пожелайте успех. И много сили, защото ще са им нужни в мъжкия баскетбол...