От началото на 2018 година влиза в сила договор за генерално спонсорство между баскетболен клуб Левски 2014 и "ЛУКОЙЛ-България" ЕООД, чиято цел е по-нататъшното развитие и поддържане на високопрофесионално ниво на българския клубен и национален баскетбол. Това се казва в съобщение на АМРС, подписано от изпълнителния директор Сашо Везенков.

Според постигнатите договорености, марката ЛУКОЙЛ ще присъства в името на отбора, в залата, официалните и тренировъчните екипи на баскетболистите, както и на други рекламни позиции и продукти.

Старши треньор на отбора остава Константин Папазов, а един от най-успешните български баскетболисти - Тодор Стойков поема президентския пост в клуба. 

"ЛУКОЙЛ-България" продължава подкрепата си и за детско-юношеската школа и представителния състав на най-успешния български баскетболен клуб - "Академик", без марката да присъства в названието на клуба. 

Административните отговорности по спортно-техническата подготовка на децата, младежите и мъжкия състав на "Академик" са възложени на легендата Петко Маринов, чиито дългогодишен опит и знания ще осигурят приемственост между баскетболните поколения и достойна млада смяна играчи.

Старши треньор на представителния състав на "Академик" остава Георги Давидов. 

Повече подробности по темата ще бъдат представени на специална пресконференция, чиято дата и мястото на провеждане ще бъдат обявени допълнително.