„Искам да поздравя играчите си за тази много важна победа. Знаехме, че България няма да е същият тим като в Азербайджан. Моите играчи нямат голям опит, но в подготовката за мача, ние се бяхме концентрирали изцяло върху нашата защита и мисля, че в началото играхме отлично”, коментира селекционерът на националния отбор на Германия по баскетбол Светислав Пешич след като тимът му записа втора победа от два мача в евроквалификациите.

„България направи само 28 точки до почивката. През второто полувреме съперникът с Костов, Виденов, които са много добри индивидуални играчи, се опитаха да противодействат и ни вкараха доста кошове. Ако искаме да се класираме, ще трябва да анализираме какво трябва да променим за следващия ни мач”, каза още Пешич.

Тибор Плайс, който за 32 минути на терена завърши с 10 точки и 9 борби пък заяви: „Не беше лесно. Имахме проблеми през второто полувреме, а и българите свършиха добра работа. Мисля, че в края взехме важни борби и това повлия. Ние свършихме отлична работа в защита. Да, мисля, че с тази победа сме една стъпка по-близо до Европейското първенство.”