Старши треньорът на националния отбор по баскетбол Константин Папазов не скри разочарованието си от загубата от Унгария. След края на двубоя, той отбеляза заслужената победа на домакините и бе критичен към някои от състезателите си.

„Безкрайно съм благодарен за човешкото отношение и старание на всичките играчи не само в днешния мач, но и във всичките квалификационни срещи. Естествено, когато се събраха 18 различни характери, после останаха 14, и накрая 12 знаех, че ще бъде трудно еднакво да осъзнават и понасят отговорността. За съжаление имаше и такива, които се стараха, но техните характери не им позволиха да надскочат ръста си”, заяви пред bulgarianbasket Папазов.

„Опитах се да създам мит, че отборът на Босна и Херцеговина е преодолим и имаме шанс да се класираме на допълнителния турнир в Менорка. Покрих на 100 % контузията на Филип Виденов, че хората които трябваше да го заместят ще използват неговото отсъствие и бягайки от неговата сянка ще успеят да разкрият потенциала си. За съжаление те (Йордан Бозов и Чавдар Костов) не успяха, но не мога да им се сърдя, те се стараха”, каза още специалистът.

„Отборът, след недостатъчната победа в събота над Босна и Херцеговина бе неузнаваем, бе смазан психически, всички вярваха в мисията и когато разбраха, че е невъзможна, рухнаха. Аз съм им благодарен, че макар и частично днес те показаха непримирим дух и сърцата балканска игра. Борихме се до последно, но унгарците желаеха повече от нас победата и успяха да я постигнат”, допълни кандидатът за кмет на София.

„Готов съм да понеса критики относно моята работа, но съм убеден в едно, че когато ме избраха за треньор на националния отбор на 10-ти февруари и когато започнахме подготовка на 1 юли обещах пред всички баскетболни хора в България, че играчите ще оставят сърцата си на терена. С малки изключения в днешния двубой те го направиха, затова и хората напълниха зала „Универсиада”, завърши Тити Папазов.