Звездата на родния национален отбор по баскетбол Александър Везенков заяви, че победата над Беларус в квалификациите за Световното първенство през 2019-а година е дошла по-лесно, отколкото резултатът – 78:68 – предполага. Според аса на Барселона „трикольорите” не би трябва да имат проблеми с класирането си, ако поддържат високото ниво, което показаха в Ботевград.

България отказа Беларус в първото домакинство

„Момчетата играхме и заради това да можем да празнуваме тази вечер. Тази победа дойде по-лесно, отколкото показва крайният резултат. Не че е било много лесно, но играхме добре. Бяхме малко напрегнати, но е нормално – пред нашата публика всеки иска да е полезен. Затова имаше много грешки, изпуснахме много стрелби, но накрая победихме”, каза Везенков.

„Мен не ме интересува дали ще вкарам една точка или 20. Ако трябва, един мач ще подавам. Ако трябва, един мач ще седя на пейката и ще пляскам. Това е най-важното в един отбор. Това не е индивидуален спорт, всичко да зависи от един човек. Най-доволен съм, че моите съотборници показват с всеки изминат ден, че могат да играят на много високо ниво. Дано продължим така.”

Глушков: Радвам се, че победихме убедително

„Дисциплината е най-важна и това е заслуга на треньора. Той ни натиска и изисква дисциплина във всяка една тренировка, във всеки мач. Това е заслуга на неговия щаб. Най-важно е да се подкрепяме, да се разбираме. Имаме много добър колектив. Това започна миналата година и дано продължи още дълго време за напред.”

„Сега трябва да победим Португалия. Това е по-важното. В Минск нека правят каквото искат.”

„Не знам какво мислят момчетата, но аз нямам никакви съмнения, ако продължим да играем така. Не трябва да се отпускаме. Тази седмица ще ни подейства много добре да си починем два дена. После идват два мача, които са много важни. Искам да завършим добре тези квалификации”, завърши Везенков.