Селекционерът на националния отбор по баскетбол Любомир Минчев разкри ключовите моменти за успеха над Босна и Херцеговина в световната квалификация, играна в Ботевград. Според него, през първите две части националите не са се представили добре в защита, но след това са се подобрили драстично по този показател и това е било разковничето. 

"Това, че победихме, беше най-хубавото. Радвам се, че спечелихме един мач, в който не играхме добре. Това е най-важното. Не играхме добре в защита, особено през първото полувреме. Позволихме 51 точки тогава, това е твърде много. Има две причини за това - защитата като цяло и борбите в защита. Второто полувреме играхме доста по-добре, специално в защита и така спечелихме", заяви Минчев, цитиран от bgbasket.com.

"Беше ни трудно, защото не знаехме какво да очакваме срещу този нов отбор на Босна. На почивката казах как да играем в защита срещу тях, и за наш късмет играхме доста по-добре и второто полувреме вкараха само 31 точки и направиха доста грешки. Това е една от основните причини да можем да победим", добави селекционерът по темата за разузнаването на съперника.

Следващото препятствие пред "лъвовете" е гостуване на фаворита Франция. "Петлите" вече се класираха за шампионата и мачовете им до края на квалификациите са протоколни. Те допуснаха загуба в България. 

"Никой не ни вярваше, че ще ги бием и тук Франция. Във Франция не можем да играем така, както днес, защото там няма да можем да се върнем така. Иначе това е мачът, който може да запази надеждата, че можем да се класираме. Дали можем да го направим, или не?! По-голямата вероятност е да не можем, но нашата задача е да се борим и да направим най-доброто, което можем. Ако успеем, ще е супер", завърши Минчев.