Цветомир Чернокожев няма да може да се присъедини към лагера в Самоков на мъжкия национален отбор на България по баскетбол. Това стана ясно, след като крилото получи контузия в последния мач на своя словашки Левице при победата над Спишки Ритиери с 88:85.

Чернокожев игра само 16 минути и получи удар, който го извади от двубоя, след като вкара 4 точки и овладя 5 борби. Състоянието на българина все още не е ясно, но травмата ще му попречи да се прибере в страната за лагера на "трикольорите".

На негово място в групата в Самоков попадна Алекс Симеонов от Рилски спортист, който вече е със селекцията на Росен Барчовски.

Това е втора принудителна промяна за Барчовски, след като заради травма гардът на Левски Лукойл Венцислав Петков отпадна от групата. На негово място към тима се присъедини Станислав Ваклинов.

Последните мачове от квалификациите за ЕвроБаскет 2022 ще се проведат по-късно през месеца. От 19 до 22 февруари четирите отбора от група "Н" ще се съберат в "балон" в Латвия.

Както е известно, Гърция и Босна и Херцеговина вече си осигуриха квота за Европейското първенство. България и Латвия са с актив от по една победа и три поражения до момента и в директен двубой ще решат кой ще заеме третото място в потока, което ще даде право да участват на финалите в Чехия, Грузия, Германия и Италия. Ключовият сблъсък с Латвия е на 20 февруари./БТА