Гардът на Левски Лукойл Венцислав Петков отпадна от групата на мъжкия национален отбор за подготовка за важните мачове в Латвия в края на месеца.

Днес тимът, воден от Росен Барчовски, се събра в Самоков за лагер до края на седмицата. В събота националите ще играят срещу лидера в класирането в НБЛ Рилски спортист, а в неделя ще излязат срещу Академик Пловдив.

Петков е получил лека контузия, заради която трябва да почива, обявиха от щаба. На негово място към отбора в Самоков ще се присъедини центърът на Берое Станислав Ваклинов.

Последните мачове от квалификациите за ЕвроБаскет 2022 ще се проведат през февруари. От 19 до 22 февруари четирите отбора от нашата група "Н" ще се съберат в "балон" в Латвия.

Гърция и Босна и Херцеговина вече си осигуриха квота за европейското първенство. България и Латвия са с актив от по една победа и три поражения до момента и в директен двубой ще решат кой ще заеме третото място в потока, което ще им даде право да участват на финалите в Чехия, Грузия, Германия и Италия.

Мачът с Латвия е на 20 февруари, а на 22-ри тимът ни ще търси реванш от Босна и Херцеговина. Лагерът преди балона в Латвия в Самоков ще протече в условия на строги правила за превенция на заразяването с COVID-19. Отборът ще лети за Рига на 15 февруари и ще се върне на 23 февруари.