Председателят на БФБаскетбол Георги Глушков коментира класирането на националния отбор - мъже за Европейското първенство.

"Емоциите са различни, класирането е хубаво, дава път на младите, дава им голям хоризонт. Другото, което мен лично ме вълнува много е това, че показахме характер, че може да се борим за победата от първата до последната минута и да я вземем, то срещу много силен съперник, който също се бореше за това класиране", коментира Глушков.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
30 снимки

"Искахме си победата, не разполагаме със състезатели по 210 см, имаме момчета, които се борят, вкарваме и от далечно разстояние, съвременният баскетбол го наложи, играем този модерен баскетбол. Показахме физиономия и характер, Росен включи всички млади баскетболисти да покажат какво могат. От есента тимът започва квалификации за Световно първенство, би трябвало да бъдем с друго самочувствие, както и да знаем как да се борим за победата от първата до последната минута", добави той.

"Везенков си е лидер, сега не мога да преценя точно какво може да даде, той е много силен играч, има харизма, отлично се разбира с играчите, ще се включи и ще даде един голям импулс на тима, както и на младите играчи. Гласували сме доверие на Барчовски, преборихме един отбор в един мач, в който се преборихме, браво на треньора, браво на играчите. Апетитът идва с яденето, с победите, на играчите им е харесало. Момчетата вече имат самочувствие, зависи само от тях. Прогнозите някой път не се сбъдват. Когато излезеш на битка всичко помага", допълни Глушков.

"Достигнахме едно ниво след 10 години лутане кой е виновния, видяхме, че можем, видяхме, че пътят е този. Основата за този отбор беше поставена от Любомир Минчев, сега имаме и млади момчета, които ще влязат и на които се надяваме и вие видяхте, че са достойни, убеден съм", каза в заключение той.