Българската федерация по баскетбол подписа договор за спонсорството за младежкия национален тим до 20 години със 7DAYS и "Чипита България".

Компанията ще подпомага представителния състав на страната ни на предстоящото първенство на Стария континент в дивизия Б.

България е домакин на турнира от 13-и до 22-и юли.

Любопитното е, че в международен мащаб компанията е сред основните спонсори на най-престижния европейски клубен турнир - Евролигата.

"Важен момент за нашия национален отбор. Искам да благодаря на г-н Стаматис Теодоропулос, че ни се довери и спонсорира националния тим по баскетбол за младежи. Надяваме се тимът да се класира достойно и да зарадваме всички", сподели Георги Глушков при официалното подписване на договора.

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

"Може би от две години разговаряме как биха могли да влязат като спонсорство в българския баскетбол. Имаше различни идеи, говорихме нашироко, а те си харесаха този проект - Европейско първенство за младежи до 20 години в България. Сега с радост се съгласиха", каза още Глушков и добави:

"Винаги съм го казвал, че искам да виждам как хвърчат по игрището и се хвърлят за всяка топка. Като има желание смятам, че нещата ще се получат. Това ще ни помогне много. Трябва да слушат и треньорите си. Това ми се иска за тези момчета. А класирането зависи от много фактори."

"Чипита България е горда да подкрепя националния отбор на България. Това спонсорство е отговорност и разширяване напартньорството, което имаме в баскетбола с Евролигата. Надявам се момчетата да постигнат успех, да се наслаждават на играта и така да помогнем да повишаване на популярността на баскетола в България", коментира Стаматис Теодоропулос.