Старши треньорът на младежкия национален отбор по баскетбол до 20 години Тити Папазов заяви, че тимът ни е амбициран за добро представяне на Европейското пъренство в дивизия Б.

Шампионатът е от 13-и до 22-и юли в България.

"Благодарим за подкрепата в тези трудни икономически времена. Това е изключително важна помощ. Не случайно те са спонсори и на най-големия европейски турнир. Нашата работа е точно толкова отговорна - да се представим много добре. Предстои много отговорно състезание", коментира Константин Папазов след като президентът на баскетболната ни федерация Георги Глушков подписа договора за спонсорство със 7DAYS и "Чипита България" заедно с генералния мениджър на компанията Стаматис Теодоропулос.

България е в група с отборите на Словения, Словакия, Естония, Молдова и Албания. Първите два тима от четирите групи продължават за четвъртфиналите, а първите три в крайното класиране ще спечелят промоция в А дивизия.

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

"Доволен съм от старанието. В следащата седмицата ще се опитаме да подобрим още доста неща. Момчетата се стараха много. Мисията не е невъзможна независимо, че е много тежка. Големи баскетболни сили за мое учудване също са в Б дивизия. Ще съм доволен, ако играчите покажат потенциала си. Имаме много голяма амбиция и това ще ни помогне", коментира още Тити Папазов.

"Със сигурност ще бъде доста тежко. Просто елате в залата и ще видите как ще се представим", призова феновете капитанът на националния тим за младежи Йордан Минчев.