Управителният съвет на българската федерация по баскетбол единодушно реши Георги Глушков  и Атанас Тонев и всички други членове на съвета да присъстват на общото събрание на НБЛ на 18-и юни от 13:00 часа в зала „Универсиада“.

Тогава се очаква да бъдат взети важни решения за бъдещото на Лигата и българския баскетбол.

Треньорът Лъчезар Коцев ще води националния отбор за момичета до 16 години на Европейското първенство за тази възраст това лято в Черна гора. Той заменя Десислава Ангелова, която поради ангажименти във Франция се оттегли от поста.

Коцев бе утвърден за старши треньор на заседание на Управителния съвет на БФБаскетбол.

Управата утвърди Красимира Банова за нов член и Председател на Спортно-Техническата комисия към БФБаскетбол. Начело на комисията за Подрастващи пък бе определен друг член на УС – Тодор Иванов. Той предложи Комисията да е с членове Даниел Димитров, Лъчезар Диков, Лъчезар Коцев, Йордан Иванов, Борислава Мандур и Христо Христов.

Днес Управата изслуша отчети на президента на БФБаскетбол Георги Глушков и Генералния мениджър на НБЛ Лилия Борисова за работата на лигата.

След като разгледа кандидатурите на Дунав 2016 (Русе) и Рилски спортист (Самоков), с два гласа Въздържал се УС реши финалите на Държавното първенство за момичета до 14 години да се проведе в Самоков от  26 до 30 юни.

УС единодушно  реши да се отпусне помощ в размер на 500 лв. за подпомагане на бившата басетболистка Тина Динева от бюджета на БФБаскетбол.