Ново лице в щаба на националния отбор по баскетбол се появи на първата тренировка на лагера в Правец. Това е един от хората, които ще помагат на Георги Младенов в подготовката на тима за квалификациите за Евробаскет 2015. Венелин Беров е новият скаут на националите, като той е трупал опит в професията в Германия. В последния сезон Беров е бил помощник треньор в отбора от Първа Бундеслига на Германия - Валтер Тайгърс Тюбинген.

Седрик Симънс, който се очаква да бъде натурализираният състезател в отбора това лято, все още се разбира със щаба за точната дата на пристигането си.

Иначе 15 баскетболисти се събраха на първа тренировка в Спортния комплекс, като тренираха 13 от тях. Чавдар Костов все още лекува травма, докато Божидар Аврамов е с леко схващане, и макар, че бе по екип, не взе участие в краткото занимание.

Кондиционният специалист Марин Яцински раздвижи играчите, а след това с малко стрелба приключи стартовата тренировка на националния отбор.

Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков също посети националите в края на заниманието.

Според информацията на bball.bg, Христо Николов-Гларуса пък е новият капитан на тима. Като един от двамата най-възрастни в отбора, заедно с Ники Върбанов, Гларуса е получил доверието на старши треньора и съотборниците си.