Селекционерът на националния ни тим по баскетбол за мъже Любомир Минчев сподели, че е доволен от старанието и влагането на играчите в подготовката до момента. Тимът ни се готви за предварителните световни квалификации, а в петък вечер изигра първата си контрола.

Българите победиха Холандия с 80:71 точки в Ботевград, а в събота от 18 часа отново излизат срещу същия съперник.

Баскетболните национали подчиниха Холандия

"Допуснахме бързо да свалят по-голямата разлика, която направихме в следствие на наши грешки. Видях слабости, които е нормално да има. Това е първа контрола и някои момчета трябва да свикнат с начина, по който искам да се играе. Утре ще завъртя състава. Днес трима не играха, един е контузен. Утре тези, които днес не играта, ще имат възможност да играят. Евгени Хаджисев е с травма", сподели Любо Минчев.

"Най-големият проблем ни беше, че първо имахме кратък период до първия мач. Тряваше да започнем по-късно. Чавдар Костов лекуваше контузия и в последния месец не беше тренирал. Също и Павел Маринов. Те бяха в лошо състояние и минаха през труден етап, който още не е минал за тях. Но съм доволен от старанието и влагането. Други играчи пък бяха в по-добро кондиционно състояние и тази разлика ни затрудняваше", коментира Минчев, а за представянето на дебютантите в състава, заяви:

"Убеден съм, че в повечето е имало притеснение и голямо желание за добра игра. Като цяло съм доволен от тяхното старание. Грешки, че има - има. Това е нормално. Но като старание и днес на мача, и в подготовката съм доста доволен от тях."

В двубоя с Холандия дебют в мъжкия национален тим направиха Йордан Минчев, Николай Вангелов и по-опитният Мартин Маринов.