Българският национален отбор по баскетбол за младежи понесе съкрушителна загуба със 76:77 от Франция, във втория си мач на Европейското първенство, Дивизия А, в Крит.

Този двубой бе още по-драматичен от първия срещу Полша, и бе решен в последните секунди.

Българският отбор дори спечели борбата под коша, а в третата част дори дръпна с осем точки. Серия от 10-0 за Франция в този момент обаче прекърши устрема на нашия състав, и прати последната четвърт в истинска въртележка.

Французите поведоха, след това бързо нашият тим обърна, но след 69:69, 71:71 и 75:75, отново съвсем мъничко не достигна за победа.

Плеймейкърът на Партизан Белград Борис Дало отбеляза победния кош три секунди преди сирената, и финалният отчаят опит за връщане на точки за България не успя.

С 24 точки и 13 борби завърши Александър Везенков, който обаче не успя да доиграе срещата, след като получи петото си лично нарушение малко преди финала. Страхотен мач изигра Денислав Вутев с 21 точки и осем борби, а с по 10 и 9 точки се записаха Николай Грозев и Николай Стоянов.

Борис Дало вкара 21 точки за Франция.

И в този двубой България реализира едва четири тройки, а по принцип стрелбата от разстояние е едно от оръжията на националния ни тим.

Утре борбата продължава, срещу Русия, от 18 часа.