"Определено имаше моменти, в който играхме добре, доста по-добре от първите контроли, но имаше момент най-вече във втората част, когато играхме доста слабо", заяви старши треньорът на националния ни отбор по баскетбол Любомир Минчев след успеха над Австрия с 80:66 точки в третата проверка на тима в подготовката за предварителните световни квалификации.

"Ние сме още в началото на подготовката и е нормално да има спадове. Въпросът е да не е толкова силен, както беше днес. Всеки отбор акцентира там, където са му силните страни. Имаше добри неща, но имаше и доста грешки. Тяхната игра толкова не ме интересува, за мен е важната нашата игра", каза още Минчев и добави:

"Играхме с доста широк състав и успяхме да издържим, независимо от тежката тренировка снощи. Иска ми се да сме доста по-добри в защита."

България се справи с Австрия в контрола, Везенков пак най-резултатен

Любо Минчев сподели още, че американският гард Дий Бост, който трябваше да пътува до САЩ, ще се присъедини отново към лагера на националния тим в четвъртък.

"Утре пристига наобяд и следобед тренира с нас. Така решихме за Алекс Симеонов днес, в Македония ще се включ", каза селекционерът Любомир Минчев и добави:

"Всеки спад се отразява зле, но за мен е важно, че успяхме да се извадим. Митко не беше тренирал няколко дни и тренира днес, почувствал е леки болки, но консултацията показва, че няма проблем с менискуса."