Мъжкият национален отбор на България записа трета победа от три мача в контролните срещи от подготовката си. 

Днес в Самоков националите победиха Австрия с 80:66. Следващата контролна среща на отбора ни ще бъде и първа като гост – в Скопие срещу Македония на 15-и юли (събота).
 
България започна отлично срещата с австрийските си пърерници и след по-малко от 5 минути игра натрупаха двуцифрен аванс – 18:8. Те продължиха да са много по-силни до края на частта и на моменти имаха аванс дори от 16 точки, а след нея бяха с 12 напред. 

Двуцифрената преднина се запази дълго през втората десетка, но след серия от 6:0 в края на полувремето австрийците се доближиха до 4 точки. 

Добрата игра на гостите продължи и след почивката и три минути след нея те поведоха за първи път в мача. 

Водачеството на Австрия в мача обаче не се задържа дълго, след като нашите направиха серия от 19:2 и след 30 минути игра бяха с 14 точки напред. 

Австрийците започнаха последния период със серия от 10:0 и отново се върнаха в мача, но България в крайна сметка съумя да спечели двубоя.

Александър Везенков записа 26 точки и 7 борби за победителите. 12 точки (4 тройки) добави Мартин Маринов, а с по 9 се отчетоха капитаните Павел Маринов и Чавдар Костов. 

За Австрия Рашид Махалбашич вкара 22 точки, а с 13 се включи Брайс Дувие.