Националът Александър Везенков заяви, че се гордее със съотборниците си след драматичния двубой със Словения в евроквалификациите по баскетбол.

България загуби от фаворита в групата със 78:83 точки, но до последно имаше шанс за успех и бе на косъм от изненада срещу словенците.

Везенков бе най-резултатен срещу Словения с 22 точки, 4 асистенции и 3 борби. Заедно с Александър Янев, който завърши с 16 точки, 4 борби и 2 асистенции, Везенков бе сред най-добрите на терена за България.

„Два пъти Словения ни дръпва със сериозна разлика, но мачът се реши да една стрелба. Няма да търся оправдания, че тимът на Словения струва не знам колко милиона и играят НБА, и Евролига. Показахме, че можем да се справяме и съм много горд за тези момчета, които дадоха днес всичко от себе си. Мисля, че бъдещето на българския баскетбол ще е много хубаво“, коментира след мача в Арена Ботевград Александър Везенков.

„Този отбор е млад и досега никой от нас не е поемал ролята на лидер. Всички момчета дават всичко от себе си и това е най-важно. Ботевград според мен е най-баскетболният град в България и се надявам на следващия мач залата да е още по-пълна. Благодаря на хората.“

България - Словения 78:83

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев