Израел и Холандия записаха по две победи и загуба на приятелските турнири, които играха през изминалите дни, докато Черна гора си тръгва от Македония с две поражения и една победа.

Трите съперника на България в група В на европейските квалификации се подготвят с пълни сили за предстоящите срещи. Двубоите от групата ни стартират на 10 август, като България приема Холандия в Самоков в първата си среща.

Холандците бяха на турнир в Сибиу, Румъния, като победиха Тунис (67:58) и Швейцария (68:59). Само домакинът успя да се наложи над нашия съперник, като румънците биха в неделя със 76:69.

Арвин Слахтер и Уърти Де Йонг пропуснаха последния мач за Холандия заради леки травми.

В Новогорск, Израел постигна две победи над Русия - първия и втория тим на Сборная, и загуби само от Чехия.

В първия мач от турнира, израелците отстъпиха със 63:73 на Чехия, а звездата на Израел Омри Каспи реализира 19 точки. Дор Фишер, който очаква своя паспорт, добави 10 точки, колкото отбеляза и Джейкъб Коен.

Срещу първия състав на Русия, Израел победи с 87:72, с 16 точки на Гай Пнини, и по 13 на Каспи, Гал Мекел и Равив Лимонад.

В последната среща, Израел се наложи над Русия-2, с 67:57, с 11 точки на Мекел и 10 на Каспи. Така Израел спечели турнира в Новогорск.

Черна гора се представи най-колебливо, но срещу силни противници на турнира в Скопие.

Черна гора падна от Италия с 84:86, като Тейлър Рочести наниза 17 точки, а по 14 реализираха Сеад Сехович, Владимир Драгичевич и Милко Биелица.

Срещу Полша черногорците вече бяха доста по-убедителни, и се наложиха с 92:71, като отново Рочести бе най-резултатен с 18 точки.

В третата, финална среща за Черна гора в Скопие, Македония победи съперника ни със 65:58. Рочести и Суад Сехович отбелязаха по 10 точки.

За разлика от трите си съперника, България още няма победа в контролите, като загуби на турнира в Оберварт от Австрия, Унгария и Португалия.