Българският национален отбор по баскетбол претърпя втора загуба в проверките си преди евроквалификациите. Този път момчетата на Георги Младенов отстъпиха на Унгария със 63:71 (19-13, 12-12, 18-23, 14-23), на приятелския турнир в Оберварт, Австрия.

В неделя от 20.45 България играе с Португалия, а след това има един ден за почивка или тренировка в Оберварт, преди да се завърне на 29 юли.

Подобно на срещата с домакините вчера, и днес българските баскетболисти не издържаха в края, и въпреки че водеха в по-голяма част от двубоя, не го спечелиха.

След като се съвзеха бързо след лошо начало на мача, нашите играчи дръпнаха напред и на почивката имаха аванс от 31:25. След сравнително равностойна трета четвъртина, в нейния край унгарците се възползваха от поредица пропуски в българския тим, и след като поведоха от своя страна, съвсем за малко изпуснаха аванса си, и затвориха срещата в своя полза.

След като в първата контрола от 14-те състезатели почиваха Станислав Ваклинов и Павлин Иванов, днес по екип не бяха Павел Маринов и Асен Великов.

Най-резултатен бе Ники Върбанов с 14 точки, плюс осем борби, а Александър Везенков записа осем точки и 10 борби. Аврамов се отчете с осем точки и пет асистенции.

България: Божидар Аврамов 8, Чавдар Костов 5, Христо Николов 8, Александър Везенков 8, Николай Върбанов 14 (Станимир Маринов 3, Станислав Ваклинов 1, Христо Захариев 5, Александър Янев 5, Павлин Иванов, Димитър Димитров 2, Костадин Маршавелски 4)

Пълен запис на срещата можете да гледате тук: