Националният отбор по баскетбол остана без капитана си за оставащата част от европейските квалификации.

Христо Николов-Гларуса е с разкъсан мускул на прасеца, и няма да бъде на разположение на Георги Младенов за следващите ни срещи.

Наставникът на националния тим изрази огромното си съжаление, че губи най-опитния си състезател, но бе категоричен, че е най-важно Николов да се възстанови напълно и да започне подобаващо новия сезон в нов клубен отбор.

Между две и три седмици ще трае рехабилитацията от тази травма, което на практика съвпада с края на квалификациите.

Николов игра 19 минути в първия ни мач - загуба от Холандия, а след направените му прегледи се оказа, че травмата го мъчи още от подготвителния период. Гларуса ще се лекува в България, като Младенов заяви, че ще продължи да бъде част от националния тим, въпреки че няма да играе.

"Не искаме да рискуваме по никакъв начин със здравето му. При всички положения той ще трябва да се лекува в следващите две-три седмици, когато ще приключват и квалификациите. Ще се борим до последния мач, но след загубата от Холандия, сега най-важно е да трупат опит младите момчета," коментира ситуацията за Гонг Георги Младенов.

Националите тръгват утре в ранни зори за Белград, откъдето летят за Подгорица, за втория си мач от европейските квалификации, с Черна гора. От групата почивка получи и Станислав Ваклинов.