Решението дали братята Илиян и Васко Евтимови ще могат да играят за националния отбор на България зависи от ФИБА Свят, а не от ФИБА Европа, по думите на изпълнителният директор на родната федерация Иван Ценов.

„Аз лично не знам днес да чакаме някакви новини от Юридическата комисия. Нора Рангелова е в момента в Мюнхен, тя си е на заседание там. Това решение по принцип, което касае участието на братя Евтимови в националния отбор, няма да се вземе от ФИБА Европа, а от ФИБА Свят”, сподели Иван Ценов пред Гонг по повод днешното заседание на въпросната комисия.

Ценов коментира още, че тепърва предстои българската централа да действа сериозно по случая, за да могат двамата българи с френски паспорти да могат да носят националния екип.

„Ние все още не сме направили необходимите постъпки, защото процедурата е по-сложна. Първо трябва да проучим как стоят нещата, дали бихме разчитали на одобрение от френската федерация, дали може да стане без тяхно одобрение. На мен лично ми предстоят разговори с г-н Василакопулос и да поискаме и неговото съдействие, така че не е днес денят, в който ще чакаме такива вести”, заяви Иван Ценов.