„За мен беше истинско щастие да се изправя срещу тимът на САЩ, надявам се и за играчите ми”, заяви старши треньорът на Русия Дейвид Блат след поражението от САЩ, което изпрати руснаците в спора за разпределение на местата от 5-то до 7-мо.

„Поздравявам отбора на Щатите и отличния треньорски щаб, който го ръководи. Треньорът Кжижевски е човек, от който можеш да се учиш. Уважавам специалисти като него. Не, не ми беше трудно да се изправя срещу родината ми. Беше удоволствие. Е, да, щеше да е много по-хубаво да победим, но просто не бяхме достатъчно добри”, отговори роденият в Бостън Блат, който припяваше американски химн преди четвъртфинала от Световното.

Попитан за звездата на съперника Кевин Дюрант Дейвид Блат коментира: „Първо, чудесно е, че има играчи като Дюрант, които идват в националния тим всяко лято след тежък сезон с клубовете си. Такива, които играят за страната си и поемат отговорност. Това е чудесно. А колкото до представянето му в днешния мач мога да кажа, че трябва да накараш играчи като него да си спечелят топката. Да не получават лесни пасове, да ги накараш да работят при всяко владение на топката. А той се справя. Това е силата на един наистина качествен играч.”

Колкото до бъдещия съперник на Русия и за отборът, който ще се изправи срещу Щатите на полуфиналите Блат каза: „Смятам, че двубоят Аржентина - Бразилия бе една от най-хубавите на Световното. Получи се красив мач. И Аржентина, и Литва са достатъчно силни и опасни.”

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.