„Колко време не съм бил сигурен в изхода на двубоя? Ами до края. В един такъв мач могат да се случат много неща”, коментира старши треньорът на САЩ Майк Кжижевски след класирането на тима му на полуфиналите на Световното първенство в Турция. Американците ще играят срещу победителя от срещата Литва - Аржентина.

Кжижевски и неговият колега наставникът на Русия Дейвид Блат се отрупаха с ласкателства на пресконференцията след четвъртфиналния сблъсък.

„Първо поздравявам Русия за този страхотен мач. Треньорът Дейвид Блат има успешна кариера в Русия и сега представянето на този отбор е показателно. Очаквахме много труден мач и това се случи. Русия има отличен състав с чудесен треньор. Какво казвах на играчите ли? Ами всички знаем, че напрежението е голямо. Просто им казвах да се успокоят и да играят баскетбол. Трябва да отбележа, че днес се изправихме срещу играчи, които бяха добре използвани. Понякога може да имаш невероятни играчи, но те да не бъдат използвани добре. Русия направи точно това с високите си състезатели – използваха ги правилно срещу нас. Познаваме Русия, очаквахме да играят силно и със страст”, заяви още наставникът на Щатите, а по повод най-добрия си реализатор Кевин Дюрант, който завърши с 33 точки каза:

„Кевин е с нас всяко лято, когато се събираме за подготовка. Всяко лято той се появява. Никое момче не обича играта повече от него. Осъзнавам, че напрежението върху него е голямо, защото сме състав от млади играчи и всички погледи са вперени в него. Може би най-лошото, което можех да направя е да извадя Дюрант от игра.”

Самият Кевин Дюрант пък отдаде дължимото на противника Русия и похвали и съотборниците си: „Мачът започна трудно от самото начало, но мисля, че свършихме добра работа. Определено се получи интригуващ двубой. Поздравявам Русия за начина, по който се бориха. Сега ни очаква нов интересен мач на полуфиналите. За моето представяне ще кажа, че съотборниците ми правят работата ми лека.”

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.