Българският национален тим по баскетбол за жени победи Израел със 75:70 точки в последния си мач от евроквалификациите и завършва на второ място в групата си. Така българките ще чакат благоприятно развитие в другите групи, за да разберат дали ще се класират за Европейското първенство през 2015-а година. 

За шампионата се класират първите отбори от всяка група, плюс вторите най-добри от пет от шестте групи. Надеждата на България е да изпревари втория отбор в група С Италия. 

В тази група Португалия трябва да победи Естония като домакин, за да останат естонките последни. Също така Италия трябва да загуби от лидера Латвия. Ако това се случи, тогава България и Италия ще бъдат равни с по една победа и три загуби в групите си. Тогава ще бъде сравнен коефициентът вкарани/получени точки между българките и италианките, за да стане ясно кой ще продължи към Европейското. 

Тази вечер срещу Израел България водеше в края, но игра за по-голяма разлика и тя се получи след два точни наказателни удара на Лидия Върбанова, която оформи крайното 75:70 точки. 

България водеше на почивката с 33:28 точки, а в мача най-голямата разлика в полза на националките бе 13 точки. 

Най-резултатна бе Милена Томова с 20 точки и 8 борби, а Радостина Димитрова реализира 15 точки.