Българският национален отбор по баскетбол за мъже спечели последния си мач за 2017 година. Тимът воден от Любомир Минчев победи Исландия като гост със 77:74 в много оспорван и труден мач. 

"Трикольорите" изоставаха през повечето време на срещата, но силен характер и по-здрави нерви в последните минути им донесоха победата. 

Така те постигнаха победа и загуба след първите мачове за Световното първенство през 2019 в Китай. В края на февруари играем като домакин с Чехия и гостуваме на Финландия.
 
Домакините от Исландия поведоха в началото на мача и бяха напред през първата четвърт, а на моменти преднината им беше двуцифрена. Домакините запазиха преднината си и през втория период, за да се оттеглят на почивката с аванс от 43:35. 

Темпото се запази след подновяването на играта, но в средата на третата четвърт след две поредни тройки за нашите, последвани от кош и фаул на Чавдар Костов нашите се приближиха само на точка. Исландците обаче успяха бързо да си върнат по-стабилна преднина за 61:53 след третия период.
 
Националите ни останаха близо, а по-малко от 3 минути преди края с тройка на Чавдар Костов взеха преднина при 67:66. 

По-малко от минута до края на двубоя тимът ни имаше 4 точки преднина, след което съперникът ни реализира тройка, но Павел Маринов наниза кош, а след това българите направиха добра защита и имаха притежание на топката. 

В последните секунди разликата падна до точка, а Александър Везенков застана на наказателната линия и оформи крайния резултат.