Старши треньорът на женския национален отбор по баскетбол Хосе Мария Бусета бе доволен да види радостта на момичетата си след първата победа в европейските квалификации, но подчерта, че целта на тима не е била изпълнена, и не може да се радваме прекалено. България няма да играе на Евробаскет 2013, след като успехът срещу Германия в сряда бе единственият досега, а до края на фазата остава само още един кръг.

„Мисля, че опитахме да се представим по-добре. След последния мач ще правим анализи. Но не сме на позицията, на която искахме да бъдем, очевидно. Хубавото е, че отборът показа сърце, защото когато не печелиш мачове, е най-лесно да се откажеш, да се прибереш у дома. Но момичетата показаха сърцето си, гордостта си, искаха да играят за страната си, и искаха да вземат победа. Дори когато нещата са срещу теб, е трудно, когато биеш е лесно. Отборът показа, че има кураж да играе,“ заяви Бусета.

„Трудно е да се каже, че това е наградата ни. Наградата, в която ние се целехме, бе класиране на Европейското първенство. И не я постигнахме, това е реалността. След като това не стана, трябваше да си намерим друга цел, и тя бе да вземем победа, което постигнахме сега.

Не можем да сме много щастливи с крайния резултат от всичко, но можем да сме доволни днес, защото въпреки лошото развитие на нещата, показахме, че можем да се борим, и да победим. Дори и в този мач, през първото полувреме изоставахме, и трябваше да се борим до край, да вложим всички усилия, за да спечелим.“