Испанският селекционер на женския ни баскетболен тим Хосе Мария Бусета се върна в България, за да уточни подробностите около подготовката на представителния ни отбор за европейските квалификации през 2010-та. Бусета изгледа двубоя от Националната баскетболна лига при жените между Славия и ЛукОйл Нефтохимик през уикенда, като планира да посещава България редовно в следващите месеци. Макар да се връща в родната Испания утре, наставникът смята да пристигне отново у нас за треньорския семинар, който предстои в Самоков.

По време на престоя си в България Хосе Мария Бусета се срещна и с председателя на Треньорския съвет към федерацията Росен Барчовски, като двамата са обсъждали утвърждаването на програмата за развитие на младите специалисти в страната. Испанецът сподели още, че следи изявите на националките играещи в Испания.

Жребият за квалификациите за Евро 2011 ще се тегли на 16-ти януари в Мюнхен. Дамският ни държавен състав за последно игра официален мач на 19-ти януари при успеха срещу Германия с 67:66 точки в допълните евроквалификации.