Старши треньорът на женския национален отбор по баскетбол Георги Божков бе доволен от играта на момичетата, въпреки поражението от Хърватия в първата европейска квалификация. Тимът ни игра наистина отлично в Самоков, и малко не му достигна да изненада ръстовите хърватки.

"Мачът се реши в няколко кризисни за нас моменти, в които не успяхме да вкараме отворени стрелби. Хърватия се справи много добре в подкошието, където ние нямаме много високи състезателки, а те отбелязаха доста. Това е разликата между двата отбора, те имат доста високи състезателки. Имаше няколко ситуации, в които трябваше да влязат шутове, които обикновено влизат. Аз съм доволен от начина, по който вървеше топката, просто не влязоха стрелбите," обясни Божков.

"Бяхме близо и водихме в дълъг период, мисля, че бяхме много равностойни. Стана добър мач, коректен. Това, което искахме да се случи, се случи, но понякога трябва да имаш и ден," призна още наставникът.

Следващият ни съперник е Израел, като гостуваме на 15 юни. "Израел от дълго време играе заедно, обигран отбор, имат две изключителни баскетболистки. Трябва да бъдем малко по-добре подготвени, но имаме повече информация за тях. В тази една седмица няма какво ново да се случи. Важно е, че няма контузии, момичетата играха с хъс и желание. Възстановяваме се, и ще се концентрираме," продължи Георги Божков.

Зад гърба ли са вече негативните емоции, които изживяваше женският национален тим през последните години? "Този отбор се готви добре, има добър колектив, добра атмосфера, и успяват да играят близо до своите възможности," завърши Божков.