Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски коментира поражението на тима от Норвегия с 80:86 в първия мач от квалификациите за Евробаскет 2025.

"Започнахме неготови. Вкараха ни много лесни кошове, бягаха ни зад гърба, започнахме оспано. Те не са лош отбор и имат добри играчи. За мен мачът го загубихме в третата част. Защитата започна да работи, но нападението не, не вкарвахме. Когато тръгнахме на щурм, вече беше късно. Не съм доволен, защото дойдохме за победа. Въпреки всичко ще поздравя отбора, защото намериха сили от 21 точки да паднем само с 6. От лошото да намерим и нещо хубаво", сподели треньорът след срещата.

"Не сме направили много грешки, общо са 12, но някои бяха фатални. Норвегия направи само 5, което сочи за мъдрост в този отбор. Липсваше агресия. Българските отбори започват да пазят, когато им тръгне нападението. Може би не са очаквали толкова качествени играчи, особено 5 номер, който е атлетичен и бърз. Другото в защита бе 7 номер, той е класен играч, така си играе. Не случайно играе в Германия, много класен играч. Наложи се да играем на необичайна позиция. Много са нещата, първи мач. Трябва да потърсим положителното, че шест точки е минимална загуба", допълни той.

Селекционерът бе запитан и какво очаква в предстоящия мач с Австрия.

"Две неща, по-концентрирано и енергично начало, както и по-голяма бързина в нападение. Третото, разбира се, е опитните играчи да се доближат до нивото си за целия мач, а не епизодично", завърши Барчовски.