Българският национал Александър Везенков изигра силен мач за своя Барселона при победата в последния мач за годината на каталунците. Баскетболистите от Испания надделяха трудно с 82:77 над турския Дарушафака в Евролигата. 

Пред собствена публика Везенков и компания губеха с пет точки на почивката, но бързо наваксаха изоставането и записаха важния успех в надпреварата. Така в средата на сезона те са близо до челната осмица в класирането. 

Българинът беше един от най-резултатните в тима си през този мач. Той наниза 12 точки, като повече от него имаха само Анте Томич, завършил с 16 и Тайрис Рийс с 13. Джъстин Долман пък добави 11. 

Везенков беше почти 100% точен при стрелбата си. Той наниза две тройки от три опита, а от близка и средна дистанция беше безпогрешен - 3 от 3. Интересното е, че изпусна единствения изпълнен от него свободен удар. 

Освен това българинът овладя четири борби и направи една асистенция, като определено може да е горд от представянето си в този мач. Той престоя на терена близо 18 минути и имаше огромна заслуга за този резултат. 

След успеха Барса вече има актив от 7 победи и 8 загуби след изиграването на първата половина от мачовете в Евролигата в груповата фаза. Дарушафака е с актив от 8 успеха и 7 загуби, а завързаната битка в средата на таблицата предвещава зрелищни сблъсъци за определянето на Топ 8.