Българският баскетболист на Барселона Александър Везенков отговаря на високите очаквания към него, пише в днешното си издания „Sport“. Вестникът акцентира на Везенков и на друг млад негов съотборник Маркус Ериксон, като отбелязва, че двамата са светлината в тунела в трудното начало на сезона за каталунците. 

„Везенков бе оценен подобаващо от новия старши треньор Барцокас. Българинът получава все по-голямо доверие от своя наставник. В същото време българинът отговаря подобаващо на предизвикателството“, пише изданието. 

„Везенков се възползва от доверието, което му гласува Барцокас и е образец и пример в това отношение. Той се възползва в максимална степен от контузиите на Долман и Клавер и на позиция „четири“ му се отвори невероятна възможност. Той нямаше нужда от покана, за да попадне под светлината на прожекторите.

Българинът, който е роден в Кипър пристигна в Барселона през 2015 година, след като бе обявен за MVP на гръцкото първенство, когато бе едва 19-годишен. Постепенно той показва признаците, че е в състояние да поведе Барселона. През този сезон играе средно с 8 минути повече, в сравнение с изминалата кампания. В Лига Ендеса записва по 21 минути, а през миналата играеше по 13. В Евролигата играе средно по 18,5 минути, а през миналата година влизаше едва за 9 минути“, продължава в анализа си „Sport“.

„През миналия сезон в Лига Ендеса вкарваше средно по 4,6 точки, а сега по 8,3. От началото на кампанията взима средно по 4,5 борби на мач в сравнение с по 2,7 от миналата година. Средната му оценка в Лига Ендеса скочи от 5,3 на 9,4. В Евролигата от 2,6 точки средно на мач вече прави по 12,1 точки“, описва изданието подобрението в представянето на Везенков.