Барселона допусна втора загуба в испанския шампионат, като този път падна у дома от безспорния лидер в Лига Ендеса Валенсия в своята зала. Двубоят беше много завързан, но в крайна сметка гостите го взеха с 94:91.

За каталунците игра българският ас Александър Везенков. Родният национал записа участие през почти цялата втора четвърт, като в нея реализира една тройка, овладя две борби и направи две асистенции. 

Този мач беше изключително драматичен, като до последните му секунди нищо не беше ясно. Иначе Барселона направи много силна втора четвърт, благодарение на която дръпна с 8 точки на почивката при 43:35. 

Но постепенно след подновяването на играта Валенсия не просто изравни играта и резултата, но и дръпна напред. Гостите бяха почти безпогрешни от зоната за трите точки и това беше голямото им оръжие в този мач. 

Така се стигна до драмата в последната четвърт. Тогава резултатът вървеше доста близо, въпреки че в един момент Валенсия дръпна със 7 точки. Но в последната минута всичко беше в ръцете на лидера в Лига Ендеса. 

Валенсианци водеха с пет точки дълго време, а 11 секунди преди последната сирена имаха аванс от 3 точки, но тогава топката беше в атака на Барса. Тогава Томаш Саторански беше оставен да стреля от тройката, вместо да бъде фаулиран и доведе нещата до продължения. 

В допълнителните пет минути интригата беше до последно, като нямаше откъснал се напред отбор. Все пак Валенсия държеше инициативата с лека преднина и в крайна сметка се поздрави с успеха след 94:91. 

Така Валенсия продължава да е лидер със 17 победи от 17 мача, докато Барселона следва първия в класирането плътно по петите, но допусна втора загуба от 17-те си двубоя.