Барселона победи Реал Мадрид в поредното издание на баскетболното Ел Класико, този път в Евролигата. Победата за каталунците дойде като гост по драматичен начин с кош в последната секунда за крайното 87:86. 

За гостуващия тим не игра българинът Александър Везенков. Той беше записан в разширения състав, но беше един от двамата играчи, които наставникът не използва през 40-те минути на двубоя. 

Иначе Барса стигна до успеха благодарение предимно на Джъстин Долман. Той реализира коша в края, с който извоюва победата на тима си, но през целия мач беше на страхотно ниво, като наниза 24 точки, с което беше най-резултатен от всички на терена. 

Освен него, още трима играчи на каталунците завършиха с двуцифрен точков актив. Стратос Перпероглу наниза 13 точки, Хуан Карлос Наваро добави 12, а с 10 приключи Шейн Лоуъл за успеха. 

Серхио Родригес беше най-добър за Реал със своите 18 точки, а Фелипе Рейес и Джейси Каръл добавиха по 14. Густаво Айон наниза 12, а Серхио Люл помогна с още 13 точки, но това не се оказа достатъчно за успех. 

В крайна сметка Барса се докопа до победата и вече има актив от две победи и две загуби, какъвто е балансът и на Реал. Засега и двата тима са под чертата за Топ 4 в класирането, което дава право на участие в четвъртфиналите. До края на надпреварата в групите обаче остават още 10 кръга.