Барселона постигна комфортна победа с 96:81 при гостуването си на Гран Канария в мач от 16-ия кръг на испанското баскетболно първенство.

След загубата от ЦСКА Москва през седмицата, каталунците си върнаха самочувствието със солидни изяви срещу петия в класирането. От самото началото на двубоя Барселона пое контрола над случващото се, а след първото полувреме водеше с 10 точки – 34:24. Третата четвърт тотално отказа домакините като авансът на Барса достигаше до над 30 точки на няколко пъти.

Отпускането на каталунците в последната четвърт позволи на Гран Канария да намали пасива си, който в крайна сметка бе 15 точки – 81:96.

Българският национал Александър Везенков игра 8:51 минути за Барса като се отличи с 3 точки след една успешна тройка от два опита. Освен това Везенков се отчете и с 2 боби.

Най-резултатни са домакините бяха цели трима баскетболисти с по 16 точки – Абринес, Саторански и Олесон. С най-много точки в двубоя се отчете Ален Омич от състава на Гран Канария, а Брад Нюли добави 19.

Барселона остава на второ място с 15 победи и 1 загуба, а Гран Канария е на пето място с 9 победи и 7 загуби.

В същото време Реал Мадрид загуби изненадващо с 85:91 от Фуенлабрада и се смъкна на четвърта позиция.