Отборът на Олимпиакос (Гърция), чийто екип носи българинът Александър Везенков, загуби от Монако със 72:96 (16:10, 12:30, 23:29, 21:27) като домакин във втората среща от четвъртфиналните плейофи в Евролигата по баскетбол за мъже. Резултатът в серията вече е равен 1:1 победи, след като в първия мач Олимпиакос спечели със 71:54. Играе се до три успеха от пет възможни мача. 

Везенков беше най-резултатен за своя тим с 14 точки, 4 борби, 1 асистенция и 3 отнети топки за 32 минути на терена.

"Започнахме много добре мача в защита и нападение, но загубихме концентрация, дадохме им инициативата и те поведоха в резултата. След това не успяхме да обърнем нещата, защото Монако игра добре в нападение и разполага с големи таланти. Това е спортът", коментира той след загубата.

Сега предстоят две домакинства за Монако като първото е на 27 април, а второто - на 29 април. 

"Ако Монако е толкова добър и ни победи в три поредни мача, нека се класира справедливо за Финалната четворка. Трябва да подобрим защитата, да играем 40 минути дисциплинирано, а не като днес. Можем да играем много по-добре. Дадохме инициативата на Монако. Аз обаче вярвам, че ще спечелим третия мач", добави българинът.

Това не беше нашата вечер. Ние бяхме доста нервни, но ще се върнем. Ще бъдем по-добри в следващия мач. Трябва да поздравя Монако, те изиграха наистина страхотно и заслужаваха да спечелят. Ние искахме да решим мача от самото начало. Нямахме никакво търпение, допуснахме 20 грешки, което е огромен брой за такъв мач. Наистина съм благодарен на нашите фенове и обещаваме, че ще направим всичко възможно, за да спечелим следващия двубой в Монако", каза старши треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас.