Баскетболният национал Александър Везенков все още не е решил къде ще играе през следващия сезон. Договорът му с Олимпиакос изтече, а от гръцкия гранд поискаха да гозадържат в състава си. Независимо къде ще продължи, Везенков е уверен, че е готов да играе на ниво срещу най-добрите състезатели в Европа. 

"В понеделник окончателно заминавам за Гърция, където ще остана близо месец - каза той в предаването "Двоен дрибъл".

"Засега нямам конкретни оферти. Ще говоря с треньора и с ръководството. Там ми е много добре, в отбора има ядро от опитни играчи, които ме карат да се чувстам у дома".

Баскетболистът призна, че нивото на българското първенство е много ниско. 

"Няма какво да се лъжем. Нас ни няма на картата, не ни знаят първенството, без да искам да обиждам никого. Вече не идват качествени чужденци, както преди. Отборите не могат да пробият в средни европейски турнири. Чувам, че трябва да се намалят чужденците, но това не е правилно. Нашите баскетболисти играха най-силния си баскетбол, когато отборите ни бяха най-силни. Не може българите да са без конкуренция, без един американец, който да те мачка и да се опиташ да го надминеш. Виждаме и в националния отбор", каза Везенков и добави:

"В българския баскетбол трябва да оставим тази злоба - кой е по-голям, кой е по-хубав, кой управлява и кой не. Нещата са на дъното и трябва да се обединим", завърши родният баскетболист.