Олимпиакос ще направи всичко възможно да задържи българския национал Александър Везенков. Треньорът на гръцкия гранд Йоргос Барцокас се надява, че звездата на родния баскетбол ще преподпише с отбора. 
 
"Саша вече е на 24 години. Доста по-зрял е. Както вероятно знаете, той работи изключително здраво. Наистина може да го видите всеки ден в залата и това му помага да става по-добър. За мен е удоволствие да работя отново с него след един труден сезон, който изкарахаме заедно в Барселона. Тогава ни се случиха много контузии, нямахме късмет и резултатите не бяха много добри.
 
Саша става по-добър с всяка година. Той е модерно тежко крило, което може да вкарва както от тройката, така и в близост до коша. Умее да взима борби. Работи по отстраняването на слабости в играта си всеки ден и има позитивно влияние върху отбора. Способен е да вкара 20 точки, както го направи срещу Байерн. Той е известен с отличната си стрелба от тройката. Везенков работи много, за да подобри физическото си състояние. Става все по-силен, а това е много важно в Евролигата. Радвам се, че отново работим заедно", заяви Барцокас пред Макс Спорт.