Без играчи от Евролигата - така изглежда последният състав на Испания за предстоящите световни квалификации.

Президентът на местната баскетболна федерация Хорхе Гарбахоса сподели, че е водена страхотна битка с Евролигата и ФИБА, но в крайна сметка за доброто на играчите, първоначалният списък с повикани е бил променен.

Отсъствието на националите от Барселона, по-специално на Виктор Клавер в състава на Испания рязко вдига шансовете Александър Везенков да бъде освободен и да играе за България след по-малко от седмица.

Първоначално, по информация на GONG.BG, се смяташе, че ако Клавер бъде привикан за Испания, Везенков ще трябва да попълва мястото в Барса. Отсъствието на Клавер от списъка на Сержо Скариоло обаче вероятно ще направи българина отново ненужен при каталунците, след като вече пропусна 6 мача.

Затова сега вероятността Везенков да получи разрешение от Барса и Сито Алонсо и да се присъедини към лагера на България изглежда много добра.

Иначе в групата на Испания няма много популярни имена, като има доста играчи на Гран Канария, Естудиантес, Тенерифе и Сарагоса, а единственият легионер е Кино Колом от Уникс Казан.

Любомир Минчев все още не е обявил окончателната група, която ще води подготовка за световните квалификации.