Вчера се е провела специална среща в Монако между президента на БФБаскетобл Георги Глушков, новия селекционер на националния отбор Росен барчовски и национала Дий Бост. Това се е случило преди последния мач на „монегаските” в Еврокъп за 2019 година.

На срещата също са присъствали треньорът на Монако Саша Обрадович и този на Левски Лукойл Константин Папазов, съобщиха от БФБаскетбол.

 

 „Позитивно съм настроен за участието на Бост в националния отбор, както и за новия квалификационен цикъл. Той се запозна с Росен Барчовски, говорихме и обядвахме заедно. Срещата беше ползотворна. И от ръководството на тима, и от самия Бост получихме уверение, че той ще играе за България през февруари, стига да е здрав, разбира се“, коментира Глушков след провелата се срещата.

 

Президентът на БФБаскетбол, Барчовски и Папазов изгледаха на живо поражението на Монако от Виртус Болоня със 72:81 в последен мач от Група А в Еврокъп. За 30 минути игра националът ни завърши с 6 точки, 6 борби и 4 асистенции. Над всички за победителите бе Милош Теодосич с 25 точки. Въпреки загубата, Монако вече си бе осигурил място в следващата фаза на турнира. Напред от група А продължават още Виртус Болоня, Андора и Промитеас Патра.