Една от големите надежди на родния баскетбол и настоящ играч на турския гранд Фенербахче Йордан Минчев се нареди на пета позиция в класацията на Viasport.bg за Най-добър млад спортист на България за 2016-а година.

„Чувството от наградата е много приятно. За мен е чест и се радвам, че съм получил такова признание. Ще продължа да работя много здраво, за да се доказвам постоянно и да оправдая това доверие”, коментира Минчев.

„Чувствам се много добре във Фенербахче. Първите ми впечатления са много добри, а и аз не очаквах нищо лошо. Разбирам се много добре с всички. Тренираме добре, има супер атмосфера в отбора”, каза още Данчо Минчев пред viasport.bg и добави: „Когато Желко Обрадович ми каза, че трябва да влизам за първи път се почувствах много нервен. Бях изключително притеснен, но това е нормално - така се започва. Сигурен съм, че с времето това ще се промени и оправи.”

„В съблекалнята е забавно, има доста емоции. В 90% от моите дни там тренирам двуразово. Набляга се много на индивидуална работа преди и след тренировка. Работи се с помощниците, а отделяме доста внимание и на физическата подготовка”, коментира Йордан Минчев и още:

„Извън залата Обрадович всъщност е на другата крайност. На тренировка и строг, доста често е нервен, но това естествено е заради нас. Извън това е приятен човек, голям пич и се държи като приятел. Дава ми много съвети, разказва ми и истории от предни години с големите играчи, на които е бил треньор. Разбирам се много добре с него.”

„Не съм говорил с Любомир Минчев за мъжкия национален отбор. Имам очаквания за лятото, но все още е рано да се говори за това”, завърши Минчев.

Иначе, плувецът Антъни Иванов спечели приза Най-добър млад спортист на България.17-годишният търновец събра 378 точки от вота на спортните журналисти.