Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов пак се чувства в свои води в зала „Универсиада”. Специалистът бе до отбора си след като претърпя операция. „Притеснявах се много и мислех, че е страшно, но като дойда тук в залата и всичко минава. Всичко е наред”, отсече Тити и продължи с коментара си за победата над ОКК Белград:

„Смятам, че изиграхме един добър мач срещу отбор, който безспорно отстъпва като потенциал, но е много научен да играе правилно. Този отбор е втори в сегашното първенство на Сърбия, без първите четири и е по-добър от Цървена звезда, който е в лошо състояние, така че това е 4-ти, 5-ти отбор на Сърбия. Не е нещо супер значимо, но играе правилен баскетбол. Имахме играч три дни с 39 градуса температура. Ние крихме, за да не даваме самочувствие на съперника. Знаете в събота имаме мач. Лодърдейл имаше проблеми, за Торо видяхме, че играхме без него. Имаше и някои лоши моменти, но смятам – пълен контрол върху мача от страна на Тони Дечев.”

Колкото до предстоящото дерби с ЛукОйл Академик тази събота в Правец, Папазов каза: „Това са мачове, в които наистина е по-добре да си с на 100% готови играчи, но това е и мач, който е до голяма степен психология. Вчера отборът на ЛукОйл за тези, които не разбират от баскетбол, смятат, че е играл слабо. Аз смятам, че отборът на ЛукОйл игра срещу много силен съперник вчера и показа, че е от много висока класа. Особено новият играч Грийн, не знам колко бързо ще се адаптира, но показа физика и стандарти, които рядко са се срещали в България. Явно, че е взет да пази Харпър, то няма друго решение. Не ме притеснява неговото нападение, въпреки че и там има потенциал, притеснява ме неговата физика, която е с цел да спре Харпър и те са направили много добър анализ къде е нашата сила.”

„Въпреки, че г-н Везенков непрестанно повтаря, че сега при нас е напрежението, отбор, който има седем чужденци и си позволява да бъдат осем за три дни, не може да бъде при нас напрежението. Видяхме разликата, че при нас има спокойствие, дори и при две точки, когато мачът може да се загуби. Така че напрежението е при тях. Фаворити са. За нещастие трябваше да сменим домакинството, защото и тази зала, и зала „Христо Ботев” са заети, но това са неща, които са извън нас. Така е било писано. Отиваме в Правец със самочувствие. Естествено знаем класата на съперника, но знаем и това, което може да вземем ние. От сега нататък и ние ще мислим за тях, и те ще мислят за нас. Бъдете сигурни, ще има бъде най-неспокойната петък вечер на целия екип там. И това е нормално, когато имаш отбор, с който си се докоснал до супер сензацията да биеш отбор, който поне 6-7 пъти надскача бюджета. Когато си водил и дори си имал възможност да бъде по-голяма разликата и когато изпуснеш- нормално е да са с поспаднало самочувствие за момента. От друга страна трябва да са щастливи, защото са показали висока класа. Пак казвам, който разбира от баскетбол е видял, че тук на паркета в зала „Универсиада” е имало Перо Антич например, който беше 4-5 играч, а знаете какъв доминант беше в България. Имаше играчи, които са изключително високо европейско ниво. И ЛукОйл контролираше събитията, значи потенциалът им е голям. Смятаме, че обаче евентуално притеснения, страх от загуба евентуално от Левски е нашият голям плюс и ще го търсим”, заяви още Тити и добави:

„Ние имаме много неща, които ще покажем в събота. Ние бяхме задължени това, което сме готвили цяла седмица за ЛукОйл да не го покажем, така че до някаква степен и от там имахме проблеми. Обаче не съм се съмнявал в успеха, освен това днес Тони Дечев има рожден ден, така че, ако има Господ, трябва да му помогне. Той е човек, който заслужава и съм убеден, че имаме своите шансове. Отиваме със самочувствие и ако загубим, знам едно, че в нашето ръководство има пълно спокойствие. Ако те загубят, да му мислят, идват после Макаби и т.н. Мачовете са много, а този е един от всички. И вас ви моля, ние ще бъдем в изгодна позиция, ако вие фаворизирате този мач, но не е редно, защото наистина до края на първенството, до Купата има страшно много време и един мач по никакъв начин не може глобално да повлияе. Това дерби се възобнови в последните години и трябва да се мисли философски, и да се приеме, че дори една наша евентуална победа в Правец не може да бъде сензация.”