Басктеболният Левски победи сръбския ОКК Белград с 92:79 точки в предпоследния си мач от редовния сезон в Балканската лига и по този начин на практика си осигури място във Финалната четворка на турнира. „Сините” взеха реванш от сърбите за единствената си загуба до момента в турнира и вече са с актив 6 победи и едно поражение. До играчите си бе и старши треньорът на тима Тити Папазов, който се възстановява от операция на крака, а асистентът му Тони Дечев, който води мача, отбеляза подобаващо с успех днешния си рожден ден.

Домакините започнаха по-добре двубоя е поведоха с 19:17 след първата четвърт, като сръбският тим заложи на далечната стрелба. На почивката Левски имаше 6 точки аванс при 41:35. През второто полувреме носителят на трофея в Лигата Левски продължи да води, но гостите намалиха малко пасива си и 10 минути преди края на срещата резултатът бе 68:64 точки. „Сините” обаче увеличиха оборотите и демонстрираха превъзходството си в заключителните моменти, за да завършат мача при 92:79 точки.

Центърът на „сините” Прийст Лодърдейл бе най-резултатен с 22 точки, а Павел Иванов вкара 15 точки. С по 12 се отчетоха Георги Чековски и Доналд Коул. Арън Харпър, който се бил тормозен от настинка през седмицата завърши с 11 точки.

За гостите от ОКК Белград, които вече имат 4 победи и 2 загуби Слободан Дунджерски вкара 19 точки, а Александър Танаскович добави 18 точки.