На връх 40-я си рожден ден помощник треньорът на баскетболния Левски Тони Дечев сподели задоволството от успеха на тима в Балканската лига над ОКК Белград и попитан дали „сините” са сигурни за Финалната четворка и дали има някакви условности за първото място в групата заяви:

„Единствено, ако загубим в последния си мач в Босна с 23 или 24 точки разлика мисля. Което се надявам, че няма да се случи, а и съм сигурен, че няма да се случи, така че това означава, че ние сме първи в тази група и се класираме директно за Файнъл Фор. Видяхте, че двубоят беше труден. Не можахме да направим голяма разлика. Това се дължи и на недоброто състояние на някои от играчите. Ние имахме кадрови проблеми, цяла седмица един след друг се редуват болни от прословутия грип. Пи Ел имаше пак проблеми с коляното и участва малко в тренировките. Това не е състоянието на отбора, което искаме да бъде в събота. Надяваме се до събота да се подобри.”

Дечев изказа забележките си към защитата, която демонстрира състава при победата с 92:79 точки над сръбския съперник. „Нашият тим по принцип в Балканската лига бележи средно 90 точки, а в националната мисля 89. Ние сме винаги близо до точките, които бележим в нападение. Ние имаме проблем в защита, който трябва да чистим във времето. Това е бавното връщане на Пи Ел в защита, но той пък ни помага много в нападение и ние трябва да намерим начин останалите четирима човека да му помогат в защита. Осемдесет точки на наш терен мисля, че е много за този млад, вярно амбициозен, научен отбор, но ми се виждат много. Забележките ми са в защита. Има различни тактически ходове, които един треньор трябва да използва, аз обичам да сменям защитите, а и мачовете също са един вид тренировка, за да се види дали нещата се получават”, коментира асистентът на Тити Папазов начело на „сините”.